Vandringen ”Nordfra”

Vandringen ”Nordfra”

Hvornår

26. maj 2022    
10:00 - 14:00

Hvor

Ågerup Kirke
Ågerupvej 34, Roskilde, 4000

Begivenhedstype

Indlæser kort...

 

Landsbyidyl og fjordblik – på Den Danske Klosterrute fra Ågerup til Roskilde

En-dages vandring ad Klosterruten:

Vandringen ”nordfra” starter torsdag d. 26. maj kl. 10.00 ved Ågerup Kirke, Ågerupvej 34, 4000 Roskilde.

Der er bus til startstedet fra Roskilde St. kl. 9.24 (bus 216 mod Ballerup St.) eller fra Ballerup St. kl. 8.49 (bus 216 mod Roskilde St.).

En smuk rute på ca. 13 km., der bevæger sig ud over åbent land og langs fjorden ind mod Roskilde.

Rutebeskrivelse:

Vi går fra Ågerup Kirke til Store Valby og videre til skulpturparken Andromedahaven. Vi fortsætter til den gamle landsby Veddelev og går frem til den naturskønne Vigen Strandpark med en smuk udsigt ud over fjorden til Roskilde Domkirke. Fra Vigen Strandpark ad stille veje og stier forbi Hotel Comwell, hvis bygninger tidligere husede Roskilde Højskole, til Haraldsborg Slotsbakke, hvor en af Danmarks ældste middelalderborge har ligget. Videre langs fjorden til Vikingeskibsmuseet og Museumsøen med værksteder for skibsbyggeri m.v. og op til den højtliggende Sct. Jørgensbjerg Kirke, en af Danmarks ældste kirker, med flot udsigt ud over havnen, fjorden og byen. Vi slutter med at gå over til Pibers Hus ved Byparken, hvor åbningsgudstjenesten finder sted kl. 14.00.

Man kan læse mere om turen i bogserien om Den Danske Klosterrute – i dette tilfælde i bindet ”Fra Slangerup til Roskilde”. Hele bogserien om den landsdækkende rute, i alt 10 bind, er udgivet på forlaget Eksistensen. Se mere på www.klosterruten.dk!

Turledere: Peter Møller Jensen, Bellahøj Kirke, tlf. 31 61 73 50 og Arne Rasmussen, Karlslunde Strandkirke, tlf. 51 36 46 56.

 

Pilgrimsvandringer mod Himmelske Dage i Roskilde:

Torsdag den 26. maj, Kristi Himmelfarts dag, åbner Himmelske Dage i Roskilde.

Op til dagene er der arrangeret pilgrimsvandringer fra nord, syd, øst og vest – i alt 5 ruter.

Så vidt muligt mødes alle grupper i god tid ved Pibers Hus, cirka 13.20, så vi kan danne procession og vandre sammen til åbningsgudstjenesten i Byparken kl. 14.

For adgang til Himmelske Dage kræves adgangsbillet, som du selv skal købe. En billet, der gælder til alle dage, koster 395 kr. En billet til en enkelt dag koster 195 kr. Se mere her: https://shop.himmelskedage.dk