Vandring ved Stensby og Mallingskøft, Sydøstsjælland

Vandring ved Stensby og Mallingskøft, Sydøstsjælland

Hvornår

24. oktober 2020    
11:00 - 15:00

Begivenhedstype

Turen starter ved Peterskirken i Stensby, Skovstræde 20, 4773 Stensved.  Vi begynder med en kort andagt, hvorefter vi går ad vejen til Mallingskløft. Herfra er der mulighed for en kort tur over Stigbordet langs med engene og retur forbi Stensbygården – eller en lidt længere tur gennem Mallingskløft.

Ønsker man turen gennem kløften kræver det god stabil gang, da der er flere steder, hvor passagen er svær. Man kan gå langs med kløften til stranden og retur samme vej ad en stabil markvej. I begge tilfælde slutter vi ved kirken, med endnu en pilgrimsandagt.

STENSBY MØLLEBÆK STIER – NATURLEGEPLADS OG BRUSENDE VANDLØB

Ved Stensbygaard er der 4 naturstier rundt langs gårdens marker, gennem dens skove og langs vandløbet Stensby Møllebæk til Sydsjællands kyst. Du kan følge de afmærkede stier rundt og besøge en naturlegeplads i skoven med sten, træstubbe og træstammer til at gå balance på. Turen ned gennem Mallings Kløft er en smuk tur langs stejle, dramatiske skrænter og det brusende vandløb. Undervejs kan du også besøge fortidsmindet ”Kong Valdemars Jagtslot” på engen og gå tilbage i tiden dengang Valdemar Atterdag gik på jagt i det Sydsjællandske landskab. Historien fortæller, at han havde sit jagtslot her.

Læs mere om Stensby Møllebæk Stier på Stensbygaards hjemmeside:
https://stensbygaard.dk/stensby-moellebaek-stier/

Tilrettelæggelse:

Pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith
i samarbejde med menighedsrådsformand Sonja Andersen

Stensby Linie 11

4773 Stensved

Tlf. 23688747 / 55373680

Mail:

Medbring godt med vand, madpakke og tøj, der passer til vejret.

Meld gerne til, så vi kan koordinere, hvem som kommer i bil, og hvem som kommer med bus. Ring eller skriv til pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith, 26709905, eller