Vandring ved Fanefjord

Vandring ved Fanefjord

Hvornår

25. juli 2021    
10:40 - 14:00

Hvor

Fanefjord Kirke
Fanefjord Kirkevej 51, Askeby, 4792

Begivenhedstype

Indlæser kort...

Der er mulighed for at deltage i gudstjeneste ved pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith kl. 10.30 i Fanefjord kirke, hvorfra vandringen starter cirka 11.30. 

Vi begynder med at gå på oplevelse i selve kirken, som er karakteristisk for sine flotte kalkmalerier, lavet af Elmelunde-mesteren. Gennem kalkmalerierne kan man gå på vandring i bibelens fortællinger, der er malet med stor dramatik og skønhed.
Vi starter vandringen ved at gå fra kirken til Grønsalen, også kaldet Grønjægers Høj eller Fanes Sal. Det er en 102 m lang, 13 m bred og 2 m høj langdysse fra bondestenalderen, ca. 3.500 f. Kr. Dyssen indeholder 3 gravkamre, og er omgivet af store dæksten. Vi laver en meditation over det tidsspand, som er mellem gravhøjen og tiden, hvor kirken blev bygget – en fascinerende rejse gennem tid og rum, selvom afstanden mellem de to hellige steder ikke er stor.
Derefter fortsætter vi vandringen til Hårbølle Havn og går langs stranden til Fanefjord skov og videre tilbage af de små veje via Hårbølle til Fanefjord Kirke – alt i alt omkring 12-14 kilometer.

Medbring godt med vand og en god madpakke, samt tøj, der passer til vejret.

Alle er velkomne!