Tro og eksistens er i fokus på Folkemøde Møn

Tro og eksistens er i fokus på Folkemøde Møn

Hvornår

21. august 2021 - 22. august 2021    
Hele dagen

Hvor

Stege Kirke
Kirkepladsen 2, Stege, 4780

Begivenhedstype

Indlæser kort...

I næstkommende weekend, den 20.-21. august, løber et stort anlagt arrangement, Folkemødet Møn, af stablen. Der er planlagt et omfattende program, som foregår over det meste af Stege, med medvirken af kunstnere, undervisere, politikere og erhvervsfolk.

Fredagen er primært dedikeret til de unge, og åbnes med fællessang og velkomst ved Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, ungdomspolitiker Ea Abildgaard og formanden for Folkemødet, Erik Harr. Det følges op med mulighed for at stille spørgsmål til undervisningsministeren.
Stege kirke danner under Folkemødet Møn rammen om en række debatter og oplæg, som har fokus på Religion, Tro & Eksistens. Vi kalder det ”Den hellige Scene”, eller ”TrosScenen”.

Fredag er der bl.a. to koncerter med Netterström & Orkester, kl. 10 og 12, og Carsten Maegaard fra De danske Santiagopilgrimme vil kl. 13 og 15 fortælle om sine erfaringer med at vandre på Caminoen i Spanien. Jørgen Bæk Simonsen, tidligere leder af Det Danske Institut i Damaskus, belyser kl. 14 troens vilkår i et multikulturelt samfund.

Lørdagens program er ligeledes spækket af spændende indslag, der foregår over hele byen. I Stege Kirke vil biskop Peter Fischer-Møller fortælle om bl.a. Grøn kirke, biodiversitet og klima. Religionsforskeren Mikael Rothstein stiller spørgsmålet: ”Hvorfor i alverden er folk religiøse?”.

Hospitalspræst og forfatter Preben Kok vil dele ud af sine erfaringer om sjælesorg i svære livssituationer – og leder af Exit-cirklen, Sherin Khankan, der er Danmarks første kvindelige imam, vil tale om kvinders udfordringer og kamp for lige rettigheder i islam.

Lørdagens program i kirken slutter med en dialog mellem professor Jakob Skovgaard Petersen og udenrigskorrespondent Lasse Ellegaard, der vil belyse forholdet mellem de tre store verdensreligioner, bl.a. ud fra situationen i Jerusalem: ”Klipperne, hvor konflikterne sprang”.

Vel mødt til et spændende og varieret program, som vil blive publiceret med alle sine detaljer på Folkemøde Møns hjemmeside på https://www.folkemoedemoen.dk/