Tirsdagsforedrag: Retrætehaven i præstegården – et sted for fred og hvile

Tirsdagsforedrag: Retrætehaven i præstegården – et sted for fred og hvile

Hvornår

25. juli 2023    
10:00 - 12:00

Hvor

Stege Kirke
Kirkepladsen 2, Stege, 4780

Begivenhedstype

Indlæser kort...

Tema: Mennesket og naturen

6 tirsdagsforedrag i Stege Kirke arrangeret i et samarbejde mellem Stege Kirke, Middelalderhaven og Folkeuniversitet.

Hen over sommeren vil vi igennem en række foredrag belyse vores forhold til naturen, og på hvilke måder vi i højere grad kan gå i samspil med den.

De 6 foredrag er knyttet op til Steges traditionelle tirsdagsmarkeder. Foredragene begynder klokken 10, og klokken 12 er der mulighed for at høre en orgelkoncert, som afslutning på formiddagen. Har man lyst, kan man bagefter besøge middelalderhaven og få en rundvisning og en samtale med foredragsholderen og de frivillige i haven.

Tirsdag 25. juli kl. 10–12: Retrætehaven i præstegården – et sted for fred og hvile

Kristine Stricker Hestbech er til daglig en travl sognepræst i sit sogn på Midtsjælland, Havdrup. Men hun har en passion for pilgrimsvandring, og for at skabe haverum, der afspejler det indre i den menneskelige natur. Hun inviterer jævnligt til meditation og retræte i sin præstegårdshave, hvor hun har arbejdet med at opbygge smukke, meditative rum, hvori sjælen kan finde ro og fred.

Kristine fortæller om sit arbejde med retræte-haven, og om, hvordan hun konkret skaber de meditative rum, således at naturen og sjælen kan komme i samklang med hinanden.

Foto: Bjørn Armbjørn, Anne Dahl Bertelsen