Pilgrimsvandring ved Stevns Klint

Pilgrimsvandring ved Stevns Klint

Hvornår

27. april 2021    
09:45 - 14:00

Begivenhedstype

I løbet af foråret fortsætter vi med at vandre hver tirsdag, og vil bruge de enkelte vandredage på at gå på opdagelse på smukke steder rundt omkring på det sydlige Sjælland. Tirsdag den 20. april vandrede vi ved Jungshoved, og den følgende tirsdag, den 27. april, tager vi til Stevns Klint, der er med på UNESCO´s verdensarv-liste grundet sit helt specielle fiskeler og den tydelige lagdeling i klinten. Klintens geografi og historie har mange paralleller til Møns klint, og derfor værd at udforske.

Vi starter vandringen ved Gl. Højerup kirke, der stammer fra 1200-tallet. Kirkens kordel og en del af kirkegården styrtede ned i forbindelse med et større klinteskred i 1928. I dag kan man fra kirken se direkte ud over havet, og man bliver mindet om den sårbarhed, som både mennesker og bygninger er ude for, når man har med store naturkræfter at gøre.

Vi vandrer fra kirken nordover ad trampestien, der følger Stevns Klint, og slutter ved Mandehoved, hvor der er P-plads. Har nogen kræfter til mere, kan man fortsætte til Holtug Kridtbrud eller Bøgeskov Havn. Den korte del af vandringen er cirka 10 kilometer.

Vi begynder dagen med pilgrimsandagt klokken 9 i Stege kirke, og samles derefter i biler for at køre mod Stevns, cirka 9.45 fra Stege kirkes parkeringsplads. Ønsker man at støde til ved Højerup kirke er adressen Højerup Bygade 28, 4660 St. Heddinge. Vi regner med at være fremme cirka 11.00, hvor vi mødes i kirken og ser udsigten ud over havet.

Elizabeth Knox-Seith