Pilgrimsvandring – Rone klint / Jungshoved tirsdag den 8. juni

Pilgrimsvandring - Rone klint / Jungshoved tirsdag den 8. juni

Hvornår

8. juni 2021    
09:40 - 14:00

Hvor

Stege Kirke
Kirkepladsen 2, Stege, 4780

Begivenhedstype

Indlæser kort...

Alle bydes velkommen til pilgrimsvandring tirsdag den 8. juni ved Rone Klint.

Vi begynder ved fyret på Rone Klint, der tidligere fungerede sammen med fyret længere inde på land som pejlemærke ved indsejlingen til Præstø Fjord. I dag er det indrettet til fugletårn med infotavler om stedets historie og natur.

De store gamle ege- og bøgetræer på skrænten langs kysten er i evig fare for nedstyrtning, når vandet under storm når langt op på stranden og æder af kysten.

Det vil være en tur, hvor vi bevæger os langs kyststrækningen fra fyret og ind i skovområder, hvor gamle ege og vildskov sætter fantasien i spil. Blandt andet kommer vi forbi et unikt sø- og moseområde med et rigt fugleliv af gæs, blishøns, rørhøns, gråand og mange andre arter.

Det vil være en alsidig tur på 12 – 14 kilometer, hvor vi vil holde frokoststop ved en smuk shelterplads ved en lille sø med muldtoilet. Syngende frøer vil være vort ”husorkester”. Tag derfor gerne madpakke og kaffe med.

Da vi bevæger os gennem landskaber præget af vild natur, er det anbefalesværdigt at have gode, vandtætte vandrestøvler og tøj, der passer til vejret.

Alle vandringer har mødested ved Stege Kirke tirsdage kl. 9.40. Her samles vi i biler og kører til vandringens startsted. Du kan derfor komme med, også selvom du ikke har bil. Kommer du et andet sted fra, starter vi ved parkeringspladsen ved Rone Klint Fyr, Batterivej 8, 4720 Præstø, cirka 10.15.

Se mere på www.stegekirke.dk

Vel mødt til alle!

Pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith