Pilgrimsgudstjenester på DR – Nyord

Pilgrimsgudstjenester på DR - Nyord

Hvornår

15. august 2021    
14:00 - 15:00

Begivenhedstype

Transmission af Pilgrimsgudstjenester på Møn med Elizabeth Knox-Seith på DR2:

Sendes fra Nyord. Gæst: Biskop Peter Fischer-Møller. Medvirkende: William Houmann.

Danmarks Radio har i løbet af sommeren optaget tre pilgrimsgudstjenester på Møn, som sendes de kommende tre søndage. På søndag, den 15. august sendes der fra Nyord, hvor menighedsrådsformand William Houmann viser pilgrimmene rundt og fortæller, mens pilgrimspræst Elizabeth Knox-Seith holder prædiken ved Naturcenteret Hyldevang sammen med Roskildes biskop, Peter Fischer-Møller. Vandringen slutter på den lille kirkegård, der er fuld af historie. Undervejs synger Stege Kirkes pige- og voksenkor, og sangene ledsages af musik på guitar og fløjte af Michael Nielbo og Peter Fritsch.
Programmet sendes på DR1 i selve kirketiden, klokken 10, og kan igen ses på DR2 klokken 14. Vært er Anders Laugesen, der undervejs samtaler med dagens gæster. I tillæg til udsendelsen på DR-TV har Anders Laugesen lavet et længere interview med William Houmann, som sendes samme søndag morgen, 15. august kl. 8.03 på radioens P1, i programfladen ”Pilgrim”.

Ved alle tre gudstjenester medvirker Stege Kirkes pigekor og voksenkor.  Programmerne sendes også 10.00 på DR1.

De to øvrige pilgrimsgudstjenester sendes henholdsvis 22. og 29. august, og er optaget på Liselund og ved Møns Klint. I programmerne medvirker vandrende fra Møn, og der er mange flotte optagelser fra naturen.

Elizabeth Knox-Seith