Korshæren vandrer på Møn

Korshæren vandrer på Møn

Hvornår

8. august 2022 - 12. august 2022    
Hele dagen

Begivenhedstype

Uge 32, 08.-12. august 2022

Med fokus på fællesskab, solidaritet, refleksion og handling vil korshæren i år vandrer på Møn, og du kan komme med.

Tilmelding hos Elizabeth Knox-Seith på

Vandringen dag for dag:

Mandag: Indkvartering mellem kl. 13.00-14.00. Vandring til Liselund Slotspark via nordkystren ved Stubberup Have. Cirka 8 km.

Tirsdag: Vi vandrer en rundrute fra Camønogården til Jydelejet og følger nogle af højderne på Møns klint. På vejen hjem ser vi Svantestenen og Klintholm Park, og kommer hjem ad kirkestien fra Magleby. Rutelængde 12 km.

Onsdag: Vi starter ud ved Klintholm Gods, og går via Klinteskoven til Mandemarke Bakker, det højeste punkt på Møn, hvorfra der er en fænomenal udsigt. Vi fortsætter via Karensby Bakker, ud til Jættebrink og Store Klint. Folk med stærke ben kan herfra gå ned til klinte-stranden. Rutelængde 12 km.

Torsdag: Dagsudflugt til Nyord og Ulvshale, hvor vi ser unikke strandområder og fugle-ynglingssteder. Om aftenen er der mulighed for at være med på fuldmånevandring ved Møns klint. Rutelængde 12 km.

Fredag: Vi besøger Fanefjord Kirke og Grønsalen, en af Danmarks længste langdysser fra Bondestenalderen. Derfra går vi en kortere tur til Hårbølle Havn og Hårbøllepynten, hvorfra vi får et indtryk af Møns sydlige strande. Cirka 8 km.

Vi vandrer med fokus på…

FÆLLESSKAB: Gennem vandringen vil vi udtrykke det kristne fællesskab, hvor mennesker med både få og mange ressourcer bevæger sig gennem en livsperiode sammen.

SOLIDARITET: Gennem vandringen vil vi udtrykke solidaritet med det menneske, hvis liv er en lang opslidende vandring med misbrug, hjemløshed, psykiske lidelser og mange andre forhold, der undertrykker det gudskabte menneskeliv.

REFLEKSION: Undervejs vil vi standse op, synge en salme, læse en evangelietekst og lytte til tanker, der udfordrer os.

HANDLING: Det er vort håb, at vandringen må bringe fornyelse ind i den enkeltes liv til positiv handling i forhold til vort medmenneske.

Dagsrytmen:

I fællesskab vil vi hjælpes med en række praktiske opgaver, blandt andet rengøring, smøring af mad, lave morgenmad m.m. Dagsvandringerne er fra 8-12 km. Der vil være pauser undervejs. Vi har hver dag en morgenandagt, enten på sovestedet eller i en nærliggende kirke.

Hvordan skal vi bo?

Vi har lejet hele Camønogården, som ligger naturskønt tæt ved Møns Klint. Camønogården har flere spændende typer af overnatningsmuligheder og vi vil bede dig gå ind på hjemmesiden og orientere dig (se  www.camoenogaarden.dk). Man kan også vælge at medbringe sit eget telt/campingvogn.

Turledere:

Jørgen Alfastsen, historiker og naturguide Elizabeth Knox-Seith, pilgrimspræst