Foredrag – Ny medicin fra gamle planter

Foredrag - Ny medicin fra gamle planter

Hvornår

26. juli 2022    
11:00 - 12:00

Hvor

Morten Reenbergs gård
Kirkepladsen 1, Stege, 4780

Begivenhedstype

Indlæser kort...

Har middelalderens lægeplanter en fremtid som nye lægemidler?

Middelalderhaven i Stege og Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi, Københavns Universitet, samarbejder om at skabe en biobank målrettet naturstofkemisk forskning og lægemiddeludvikling.

Jens Soelberg fortæller om planterne som i middelalderen fandtes på klostre og apoteker – og holder en forsvarstale for den gamle signaturlære. Foredraget vil være illustreret og efterfulgt af en havevandring.

Som etnobotaniker forsker Jan Soelberg i samspillet mellem mennesker og natur. Han forsøger at opklare og påvise anvendte lægeplanters medicinske nytte og potentiale, og formidle denne viden til brug både i lokalsamfund og bredere videnskabelige sammenhænge. 

Jens Soelberg er kurator ved Natur-Medicinsk Museum på Københavns Universitet, Institut for Lægemidler og Farmakologi. Jens Soelberg er en ung forsker, som lige nu er i gang med et stort forskningsprojekt – hvor de bioaktive stoffer med lægemiddelpotentiale indsamles til en ny biobank med ekstrakter af over 300 plantearter. Det er planter med en historie eller med en nutidig brug. Biobanken er åben for alle.


Sted: Morten Reenbergs gård, Kirkepladsen 1, 4780 Stege