Foredrag – Helbredende planter og natursyn

Foredrag - Helbredende planter og natursyn

Hvornår

28. juni 2022    
00:00

Hvor

Morten Reenbergs gård
Kirkepladsen 1, Stege, 4780

Begivenhedstype

Indlæser kort...

Middelalderhaven og Stege kirke er gået sammen om at arrangere en foredragsrække i forbindelse med tirsdagsmarkederne her i sommer, i perioden 28. juni til 2. august.

Vi starter op med et foredrag om Hildegard af Bingen, der som nonne i 1100-tallet var med til at udvikle en omfattende viden om planters lægende betydning. Senere fordyber vi os i, hvad naturen kan betyde, bibelske planter, æbletræernes særlige vækstbetingelser, grønne kirkegårde, m.v.

Kirsten Kjærulff, der er forfatter til adskillige bøger om Hildegard af Bingen, indleder med to foredrag tirsdag den 28. juni kl. 11.00 og 14.00, i Morten Reenbergs Gård, Kirkepladsen 1.

Hildegard af Bingen blev benediktinernonne allerede som 15-årig i begyndelsen af 1100-tallet, og grundlagde i 1150 sit eget kloster. Hele sit liv modtog hun stærke åbenbaringer, som er nedfældet i form af både musik, tekster og bemærkelsesværdige billeder. Vi vil høre om Hildegards liv, natursyn og lægekunst – og gennemgå de flotte plancher med Hildegards billeder, som vil være udstillet i løbet af hele foredragsrækken, indtil august.

Vel mødt til en spændende foredragsrække, hvor der er gratis adgang – se det samlede program her:

Middelalderhaven.dk

Stegekirke.dk

Historiskeplanter.dk

Facebook.com/HistoriskePlanter